Foci és Nóri - beszélgetés Szilágyi Szabolcs felnőttképzési igazgatóval

"A kellemes fáradtság eléréséhez mostanában nagyban hozzájárul kislányom, Nóri, aki 2 évesként igazi örökmozgó."

- 3 évvel ezelőtt - egy rövid Agrárkamarai kitérő után -, a Nemzetgazdasági Minisztérium Szakképzési részlegétől kerültem a Saldo Zrt.-hez. A közigazgatásban eltöltött hosszú évek után egyre többször megfogalmazódott bennem, hogy kipróbálnám magam a versenyszférában. Így jókor jött szembe a Saldo álláspályázata, amiben felnőttképzési igazgatót kerestek, ezáltal megnyílt a lehetőség a váltásra illetve, hogy megnézzem milyen a felnőttképzés másik oldala. Míg a minisztériumi évek alatt a felnőttképző intézmények jogszerű működésének felügyelete és biztosítása volt munkám fő csapásiránya, addig mára sokkal kiterjedtebb és mozgalmasabb munkát láthatok el, amelynek célja, hogy a Saldo felnőttképzési igazgatósága továbbra is a piac kiemelt és elismert szereplője maradjon.

- Közvetlen kapcsolata is van a hallgatókkal, vagy inkább menedzserként, az íróasztal mögül irányítja a munkát?
- Nem, nem szeretek csak az irodában ülni. Természetesnek tartom azt, hogy személyes kapcsolatot építsek ki a hallgatókkal, a szakmai konferenciákon résztvevő szakemberekkel. Hiszem, hogy így lehet igazából visszajelzést kapni a munkánkról, megtudni azt, hogy miben kell javulni, mik az elvárások. Mindig jó érzés a visszatérő hallgatókat, a konferencia résztvevőit ismerősként üdvözölni.

- Mit gondol a felnőttképzési piacról?
- Az elmúlt pár éveben hihetetlenül kibővült a képzőintézmények köre, sokszereplőssé vált a felnőttképzési piac, kemény harcot kell megvívni azért, hogy az élvonalban maradhassunk. Cégünk továbbra is a gazdasági szakemberek képzése mellett teszi/tette le a voksát. Jó döntésnek érzem, hisz arra tudunk koncentrálni, abban tudunk minőséget képviselni, amihez a legjobban értünk, amiben elismerést szereztünk az elmúlt évek/évtizedek alatt.

- Van-e kedvenc területe?
- Kifejezetten egyik területet sem részesítem előnyben. Örömmel tölt el, ha bármelyik területen - konferencia szervezés, regisztrált mérlegképes továbbképzés, okj-s tanfolyamok - sikerül érdemben előre lépni és sikeresnek lenni, ha használható tudást adhatunk át a nálunk végzett hallgatóknak. Ha mégis említeni kellene egy területet, akkor az a cégekhez kihelyezett képzések lennének. Ugyanis ezen képzések alkalmával - legyen szó egy-két fő, vagy egy komplett gazdasági osztály képzéséről - olyan speciális problémákra, szakmai információhiányokra tudunk megoldást nyújtani, ami az adott cég szakmai érdekét szolgálja. Itt pedig már csak hab a tortán, amikor ezen cégektől a képzés elvégzése után pozitív visszajelzést kapunk. Ez is csak csak megerősít engem és kollégáim abban, hogy magas minőséget képviselünk szolgáltatásunkkal.

- Hogy tud kikapcsolódni?
- Akik ismernek, tudják, hogy a mozgás, a sport, ezen belül is a foci az, ami igazán ki tud kapcsolni. Nem csak nézem és szurkolok kedvenc csapatomnak, hanem játszom is, igaz csak hobbi szinten. A kellemes fáradtság eléréséhez mostanában nagyban hozzájárul kislányom, Nóri, aki 2 évesként igazi örökmozgó.

Bejelentkezés a KreditPont Klubba, vagy e-learning előadáshoz

Segítség a bejelentkezéshez

Aktuális konferenciáink

Elérhetőségek
Ankétok, tagi ingyenes rendezvények:
(1) 237-9820
E-mail: tana@saldo.hu
Előadások, konferenciák:
(1) 237-9898
Regisztrált mérlegképes könyvelők továbbképzése:
(1) 237-9873
OKJ-s képzések, vizsgaszervezés:
(1) 237-9872
E-mail: oktatas@saldo.hu
Azonosítóink, nyilvántartási számaink
Felnőttképzési engedélyszám: E-000906/2014
Együttműködő partnereink
konfi.hu
Konferenciák, kreditpontos képzések egy helyen!