IFRS mérlegképes könyvelő

Legyen a legkeresettebb szakemberek között, könyveljen nemzetközi cégeknek! Ha már van vállalkozási szakos mérlegképes könyvelői végzettsége, akkor megszerezheti mellé az IFRS végzettséget is.

A képzés adatai

Dátum: 2017-09-01

Helyszín: Budapest

Szakmai képzések, OKJ

Tanfolyami díj:
290000 Ft/fő
Saldo tagoknak:
261000 Ft/fő

IFRS mérlegképes könyvelő
megnevezésű szakképesítés-ráépülés

A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: OKJ 55 344 05

SZAKMAI ELŐKÉPZETTSÉG

55 344 07 Vállalkozási mérlegképes könyvelő

INDULÁS

Tanfolyamunk 2017. szeptemberében indul.

Letölthető órarend
IFRS mérlegképes könyvelő óraterv

Kapcsolódó könyvajánlatunk
dr. Rózsa Ildikó, ACCA: IFRS 15, Vevőkkel kötött szerződésekből származó bevételek elszámolásai
 

DÍJ

A tanfolyam díja: 290.000 Ft
SALDO-tagoknak: 261.000 Ft

Tanuljon állami támogatással! Hívja fel munkáltatója figyelmét a VEKOP 8.5.2 és VEKOP 8.5.3 pályázati lehetőségekre. Sikeres pályázat esetén állami segítséggel, ingyen szerezheti meg oklevelét. Bővebb infrmációt az alábbi linken találhat: https://www.palyazat.gov.hu/

A tanfolyami díj 2 részletben fizetésére van lehetőség.

Írásbeli modulzáró vizsga díja: 8.000Ft / fő / vizsga, a két írásbeli modulzáró vizsga díja összesen: 16.000 Ft/fő.

Komplex szakmai vizsga díja: 55.000 Ft/fő/vizsga (szakmai írásbeli és szóbeli vizsgák összesen).

ELÉRHETŐSÉGEINK

E-mail cím: oktatas@saldo.hu
Telefon: 237-9872
Fax: 237-9871
Online jelentkezési lap kitöltésével tud jelentkezni tanfolyamainkra!

VIZSGA

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:
Gyakorlati vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: IFRS szerinti konszolidált beszámoló készítése
A vizsgafeladat időtartama: 120 perc
A vizsgafeladat aránya: 40%
 

Központi írásbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Az IFRS elméletének és a konszolidált beszámoló készítésen kívüli egyéb gyakorlati kérdések
A vizsgafeladat időtartama: 120 perc
A vizsgafeladat aránya: 30%
 

Szóbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Az IFRS nyelvezetének, terminológiáinak ismerete
A vizsgafeladat időtartama: 35 perc (ebből felkészülési idő 15 perc)
A vizsgafeladat aránya: 30%
 

A modulzáró vizsga kötelező tartalmi elemei:
A vizsgára bocsátás feltételeként meghatározott 10792-12 Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) elméleti kereteinek értelmezése és a 10793-12 Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) értékelési és megjelenítési sajátosságainak alkalmazása szakmai követelménymodulokhoz rendelt írásbeli modulzáró vizsgatevékenység vizsgafeladatait a szakmai követelményekkel összhangban a szakmai képzést folytató intézmény állítja össze.

 

FELMENTÉS

A modulzáró vizsgatevékenységek alóli felmentés feltételei:
Az a jelölt aki rendelkezik „ACCA Diploma in International Financial Reporting” (DipIFR) nemzetközi oklevéllel felmentést kap a 10792-12 Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) elméleti kereteinek értelmezése és a 10793-12 Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) értékelési és megjelenítési sajátosságainak alkalmazása szakmai követelménymodulokhoz rendelt írásbeli modulzáró vizsgatevékenységek alól.
 

Az a jelölt aki rendelkezik „ACCA (Association of Chartered and Certified Accountants) végzettséget” igazoló oklevéllel, amely alapján felvételt nyert az ACCA tagjai sorába („ACCA member”), felmentést kap a 10792-12 Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) elméleti kereteinek értelmezése és a 10793-12 Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) értékelési és megjelenítési sajátosságainak alkalmazása szakmai követelménymodulokhoz rendelt írásbeli modulzáró vizsgatevékenységek alól.
 

Az a jelölt aki rendelkezik „ICAEW IFRS Certificate” megnevezésű nemzetközi oklevéllel, felmentést kap a 10792-12 Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) elméleti kereteinek értelmezése és a 10793-12 Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) értékelési és megjelenítési sajátosságainak alkalmazása szakmai követelménymodulokhoz rendelt írásbeli modulzáró vizsgatevékenységek alól.
 

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei alóli felmentési feltételei:
 

Az a jelölt, aki rendelkezik „ACCA Diploma in International Financial Reporting” (DipIFR) nemzetközi oklevéllel felmentést kap az IFRS szerinti konszolidált beszámoló készítése vizsgafeladat gyakorlati, Az IFRS elméletének és a konszolidált beszámoló készítésen kívüli egyéb gyakorlati kérdések vizsgafeladat írásbeli, valamint Az IFRS nyelvezetének, terminológiáinak ismerete vizsgafeladat szóbeli vizsgatevékenysége alól.
 

Az a jelölt, aki rendelkezik „ACCA (Association of Chartered and Certified Accountants) végzettséget” igazoló oklevéllel, amely alapján felvételt nyert az ACCA tagjai sorába („ACCA member”), felmentést kap az IFRS szerinti konszolidált beszámoló készítése vizsgafeladat gyakorlati, Az IFRS elméletének és a konszolidált beszámoló készítésen kívüli egyéb gyakorlati kérdések vizsgafeladat írásbeli, valamint Az IFRS nyelvezetének, terminológiáinak ismerete vizsgafeladat szóbeli vizsgatevékenysége alól.
 

Az a jelölt, aki rendelkezik ICAEW IFRS Certificate” megnevezésű nemzetközi oklevéllel, felmentést kap az IFRS szerinti konszolidált beszámoló készítése vizsgafeladat gyakorlati, Az IFRS elméletének és a konszolidált beszámoló készítésen kívüli egyéb gyakorlati kérdések vizsgafeladat írásbeli, valamint Az IFRS nyelvezetének, terminológiáinak ismerete vizsgafeladat szóbeli vizsgatevékenysége alól.
 

Korábban megszerzett szakmai előképzettség beszámítása:
A korábban megszerzett Mérlegképes könyvelő szakképesítés, vagy aki a könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásába vételéről szóló 93/2002. (V. 5.) Korm. rendelet alapján a nyilvántartásba vétel szempontjából mérlegképes könyvelő.
 

A komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelettől (továbbiakban: Korm. rendelet) eltérő rendelkezések

Keresés a képzések között

Elérhetőségek
Ankétok, tagi ingyenes rendezvények:
(1) 237-9820
E-mail: tana@saldo.hu
Előadások, konferenciák:
(1) 237-9898
Regisztrált mérlegképes könyvelők továbbképzése:
(1) 237-9873
OKJ-s képzések, vizsgaszervezés:
(1) 237-9872
E-mail: oktatas@saldo.hu
Azonosítóink, nyilvántartási számaink
Felnőttképzési engedélyszám: E-000906/2014
Együttműködő partnereink
konfi.hu
Konferenciák, kreditpontos képzések egy helyen!